Skip links
Home » Over ons

Over straatzorg Rotterdam

Over straatzorg Rotterdam

Wat is Straatzorg Rotterdam?

Dit is huisartsenzorg voor mensen die dak- of thuisloosheid ervaren. Door het hebben van geen eigen adres is het moeilijk om toegang tot zorg te krijgen. Zo kun je onverzekerd zijn, moeite hebben om te vertellen wat je nodig hebt of hulp voor veel dingen tegelijk nodig hebben.

De soort zorg is wat straatzorg Rotterdam levert is verschillend, passend bij de patiënt die voor ons zit. We leveren de zorg op plekken waar mensen zijn die dak- of thuisloosheid ervaren. Zoals op nachtopvangen van de NAS, het Leger des Heils en het CVD, maar ook de dagopvang van de Pauluskerk. We komen we ook naar de slaapplek/verblijfplek van de patient als die niet zelf kan komen. En er is een inloop spreekuur locatie op de Mathenesserlaan waar je meer onderzoeken kan doen. Dit is geen gewone huisartsenpraktijk.

Hier kan een subtitel komen

Ons team

Het team bestaan uit betrokken huisartsen, die zich straatdokters noemen. Een praktijkmanager, verpleegkundigen, gastheren en assistentes zorgen dat er goede zorg geleverd wordt die ook goed vervolgd wordt.  We zijn altijd met zijn tweeën tijdens de spreekuren om veel dingen tegelijk te kunnen doen. En we werken onder het medische beroepsgeheim, dus alles wat u ons zegt is vertrouwelijk.

Onze zorg

Voor welke zorg kun je bij ons terecht?

Straatzorg Rotterdam biedt huisartsenzorg aan dak- of thuisloze patiënten. Dit is: gesprekken hebben, diagnoses stellen, recepten maken, onderzoeken starten, verwijzen naar ziekenhuizen als dit nodig is. En als de wens er is vanuit de patiënt: ook samenwerken met andere organisaties om bij andere problemen te helpen.
Wij starten geen medicatie die verslavend is.

Bereikbaarheid

Openingstijden

We zijn open op de verschillende locaties tussen de tijden die zichtbaar zijn op deze website. Buiten deze tijden kunt naar de assistente bellen om te kijken waar u terecht kunt of om een afspraak te maken voor een andere dag. Buiten kantoortijden kunt bij de huisartsenpost terecht, zie ook {hier moet nog een link komen}.

Doe een donatie

Wil je ons steunen?

Om ons werk goed uit te voeren is vaak iets bijzonders nodig, een out-of-the-box oplossing, dit laat zich vaak niet declareren. Maar zorgt er vaak wel voor dat de zorg ook echt aankomt bij de juiste plek. Kijk bij het nieuws wat we doen met de donaties. Wil je dit steunen?
Je kan een donatie doen via de volgende {hier moet een link komen}.

FAQ

Veelgestelde vragen

Ja, je bent welkom. Als je onverzekerd raakt kun je bij je eigen huisarts in zorg blijven. Wordt dit moeilijk dan ben je bij ons welkom.

Nee, je bent voor zorg welkom bij andere huisartsen in de buurt.

Als je een eigen huisarts hebt, dan ben je daar welkom. Ben je daar niet welkom of heb je geen huisarts, dan ben je bij ons welkom.

Ja, je bent welkom voor zorg bij ons. Let op: vaak kun je bij een huisarts in de buurt ook terecht.

Moet ik betalen voor de zorg? Nee, voor de zorg die wij leveren hoeft dat niet. Soms moet je voor medicijnen meebetalen, dan kunnen we soms ook helpen.

Nee, we helpen mensen uit regio Rotterdam die dak- of thuisloosheid ervaren. Maar hier vind je andere praktijken door het land om alsnog zorg te kunnen vinden bij jou in de buurt.